Over Muziek Werkt

Over Muziek Werkt

Het kennisplatform Muziek Werkt benadrukt de toegevoegde waarde van muziek voor ondernemers en is een initiatief van Sena en Buma/Stemra. Op www.muziekwerkt.nl vinden ondernemers belangrijke informatie over de toepassing van muziek in hun onderneming. De site biedt onder meer nieuws, relevante onderzoeksresultaten per branche en ervaringen van collega-ondernemers.

Muziek is van toegevoegde waarde. Muziek werkt als ondersteunend element in de verkoop, bij het creëren van de juiste sfeer en draagt bij aan de totaalbeleving van uw onderneming. Het effect is zichtbaar in alle branches.

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de werking van muziek. Muziek Werkt presenteert de resultaten van vijf platforms/onderzoeken. Het platform MusicWorks is een samenwerking tussen de collectieve beheersorganisaties PPL en PRS for Music. Zij bundelen de resultaten uit vier andere grote studies naar de invloed van muziek op consumenten en werknemers. Ook Randstad deed onderzoek naar muziek, met name naar de invloed daarvan op de Nederlandse werkvloer. Buma/Stemra en Uncovering a musical myth breidden dat uit met het onderzoek naar muziek in de openbare ruimtes. In opdracht van Sena is onderzoek gedaan naar de rol van muziek in kledingwinkels.

Twitter: @MuziekWerkt