Over Muziek Werkt

Over Muziek Werkt

Muziek is van onschatbare waarde. Voor u als ondernemer, voor uw medewerkers en uw klanten. Muziek werkt als ondersteunend element in de verkoop, bij het creëren van de juiste sfeer en draagt bij aan de totaalbeleving van uw onderneming.

Muziek Werkt is een initiatief van Sena en Buma/Stemra. De vergoeding die u aan hen betaalt voor het gebruik van muziek, komt tegen zo min mogelijk kosten terecht bij rechthebbenden. Zij kunnen deze additionele inkomsten op hun beurt weer investeren in muziek. Met muziek als belangrijke factor heeft u daar als ondernemer weer baat bij. Muziek is dus een waardevolle investering in de bedrijfsvoering en het effect is zichtbaar in alle branches.

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de werking van muziek. Muziek Werkt presenteert de resultaten van vier platforms/onderzoeken. Het platform MusicWorks is een samenwerking tussen de collectieve beheersorganisaties PPL en PRS for Music. Zij bundelen de resultaten uit vier andere grote studies naar de invloed van muziek op consumenten en werknemers. Ook Randstad deed onderzoek naar muziek, met name naar de invloed daarvan op de Nederlandse werkvloer. Buma/Stemra en Uncovering a musical myth breidden dat uit met het onderzoek naar muziek in de openbare ruimtes. 

Twitter: @MuziekWerkt